5 Haziran 2009 Cuma

Terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması ile ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, terör örgütü mensuplarının telefon görüşme kayıtları yer aldı.

Bu kayıtlar, insansız hava araçlarının (İHA), teröristleri çok tedirgin ettiğini ortaya koydu. İddianameye göre, terör örgütü mensupları Herdem K. ve Hüseyin Z., 4 dakika süren telefon görüşmelerinde İHA’ların görüntü tespitinin ardından savaş uçaklarının bombardıman yaptığını anlatıyor. Keşif uçuşları sonrasında Kandil’de yaşananlar kayıtlara şöyle geçti:

Hüseyin Z.: O zımbırtı geldiğinde elektrikleri de kesiyorlar. Yav arkadaşlar el feneri ile kitap okuyor, gündüz gözü ile hepsi yeraltında. Hiç hareket etmiyorlar.

Herdem K.: Bir ara bir mağarayı, ben oradayken vurdular. Rastlantı hiç kimse ölmedi, yaralanan arkadaşlar vardı. Orada normalde bir bölük eğitim görüyordu. Arkadan bu hemen geliyor duruyor, görüntüden hemen sonra gidiyor ve 10 dakika sonra arkadaşlar diyor, ’Biz hemen dağılalım, ne olur ne olmaz.’ Arkadaşlar dağılıyor ama 45 dakika sonra, uçak geliyor.

Hüseyin Z.: Süleymaniye’den kaldırıyorlarmış.

Herdem K.: 17 dakkede geliyor. İşte çok hızlı.

Hüseyin Z.: Köylülere de görünmemeye çalışıyorlar. Köyün karşısında, iki kaya arasında bir vadi var. Böyle büyük, orayı da vurmuşlar. Orası sonraki seferde bırakılacak. Bir de herhalde dört arkadaş şehit düştü

0 yorum:

Yorum Gönder